desiree.reismee.nl

Van wintertenen naar rode wangetjes....

Haidiho lieve allemaal,

Hier ben ik dan weer vanuit het adembenemende maar beetje koude Nieuw Zeeland. ' Helaas ' zijn we de gelukkige die moeten constateren dat het weer hier nu wat minder is dan normaal in deze tijd...maar dat mag de pret niet drukken, de bikini en de hempjes gaan onderin de rugtas en het thermo-ondergoed en de fleece-kleding komen nute voorschijn, hebben we deze ook niet voor niks meegnomen, toch? En een voordeel nu smaakt de wijn, beter gezegd de gluhwein;), ook een stukje beter en hebben we er zelfs geen koelelementen meer voor nodig;)

Wezijn inmiddels ook helemaal gewend geraakt aan het camperen en hebbenzelfs binnen een half uur onze Sjappies onder controle en makenineen mum van tijd de meest overheerlijke gerechten op ons kooktoestelletje waar onze Jamie jaloers op zou zijn.

Wat hebben we de afgelopen dagen allemaal gedaan....zoals jullie weten hebben we eerst proefgedraaid op een camping in de buurt van de bewoonde wereld, mochten we dan nog opiets misgrijpen kunnen we het nog op een betaalbare manier inslaan. Nog even naar de film Avatar geweest, een geweldige 3D film en daarna door naar Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw Zeeland, via diverse mooie meren zoals Lake Tekapo. Bij Mount Cook hebben we een heerlijke camping midden in de bossen en vanuit hier een prachtige wandeling gemaakt door Hooker Valley. Gelukkig waren deze dag de weergoden goed gezind zodat we zelfs de topje van de bergmochten bewonderen.

Na een paar dagen schone lucht snuivenis het weer tijd om de Sjapkes in te pakken en door te gaan naar Dunedin, onderweg eerst nog de nodige vitamines inslaan bijeen locale boer en te stoppen voor een paar mooie bijzondere ronde stenen die op het strand liggen, de Moeraki Boulders. Eenmaal aangekomen in Dunedin is het tijd voor verwennerij, het is tenslotte TGIF (thank god it's friday), met andere woorden tijd voor een wijntje en omonze verwennerij compleet te maken hebben we er een paar overheerlijke zalmmoten bij gekocht!

De volgende dag is het weer tijd voor een wandeling, bij Otago Peninsula, een prachtige wandeling door de bergen en de duinen en langs het strand. In het begin best wel even afzien omdathetkwik bleef hangen op een graadje of 9, maar uiteindelijk maakt de wandeling alles goed met prachtige kodak-momentjes, eeniets te luie zeehond op het strand en een paar prachtige rode wangen.....

Nog even slecht nieuwsberichtje watde kodakmomentjes betreft, deze zijn vanaf heden helaas niet meer mogelijk.....ook mijncamera was blijkbaar niet bestand tegen deze temperaturen en heeft het plotseling begeven...daar gaat mijn reisbudget, maar goed, heb toch maar een nieuwe aangeschaft want wil jullie zeker al deze mooie kiekjes nietonthouden, maar vanaf nu zijn het dus voortaan Panasonic-momentjes.....tis maar dat je het weet!

Nu zitten we in het Catlins gebied, waar we al veel dingen hebben ondernomen, zoals een bezoekje aan Surat Beach waar we een zeehondengevecht hebben gezien, mannen....De dag er na hebben we een Top prestatie neergezet en de Top Track wandeling gedaan van 26 km, bergje op, berge af (en dat zo nog een paar keer), door de bossen, langs de schapen en koeien, echt puur Nieuw Zeeland! Ik denk dat jullie me na deze reis niet meer terug kennen, nou ja mijn kuiten dan, want deze wandeling duurde maar liefs 8, 5 uur.... ik zeg dat moet gevierd worden met een Pilske, mooie beloning toch!

Vandaag weer een nieuwe uitdaging en overwinning aangegaan, paardrijden! Onze paarden stonden alte popelen om metons op padte gaan, en Debbie was mijn gelukkige(en dan moet het toch goed komen, toch Debster!).Het begin was best wel spannend, tja zit je daar en je hebt toch het gevoel dat je niet al te veel in te brengen hebt, maar eenmaal hobbelend in de bergen ging het toch best aardig en uiteindelijk de rit ook zonder kleerscheuren kunnen afsluiten. Ben alleen benieuwd of ik morgen nog mijn tentje uitgerold kom....

Voor zover weer alleontwikkelingen vanuit de andere kant van de wereldbol.

Ik wens jullie allemaal nog een fijne dag en voor ons is het nu tijd om ons tentje in te duiken!

Liefs xxx

Dees

john

leuk verhaal weer Dees. En we (nou ja ik vooral) zijn erg benieuwd naar je stevige kuitspieren. Veel plezier nog en blijf schrijven....en vooral ook nieuwe Panasonic kiekjes sturen

Ome Adrie en tante Toos

Hoi Desiree. Leuke verhalen en foto's tot nu. Jammer dat het weer niet atijd mee zit maar je geniet er toch van zo te zien. Met je nieuwe Panasonic gaat het goed. De foto's zijn er beter van geworden !
Groetjes.

noortje

hoi Desiree.

dat klinkt allemaal werl heel erg gaaf. vooral de costa rica verhalen waren wel een beetje herkenbaar. iedere keer als ik jou mooie avonturen lees en zie dan krijg ik kriebels om ook op vakantie te gaan. mijn rugzak zal straks helemaal naar buitenland ruiken. hahahha.

heel veel plezier nog.

groetjes noortje

Renate

Hey (made)liefje!

Wat een geweldige foto's, helder water!! Of komt het door de nieuwe camera? Heeft die mooie lila het toch begeven. ..Tja hij had het in Costa Rica al moeilijk :)

We mailen, Kus

tante annie en ome peter

Hallo Desiree
Een compliment voor je verhaal weer heel mooi! jij kan zo een boek gaan schrijven! En de foto's zijn prachtig!
We zien jullie genieten van jullie avonturen!!

groetjes en heel veel plezier in N Zeeland!!

marjolein

Hey Dees!

Goed te horen dat je vanaf nu paard kan rijden! Dus als je terug bent samen oppakken :-) ? Lijkt me leuk. Veel plezier nog.

We zijn weer bereikbaar dus lees weer alles.. gr. Marjolein

Anja

lijkt me helemaal geweldig daar,het ziet er zooooo mooi uit,vooral om daar paard te rijden,is nog een oude hobby van me.geniet verder ,met je fantastische reis,en ik ben benieuwd hoor naar die stevige kuiten van je ha ha ha.
groetjes vanuit werkendam