desiree.reismee.nl

In de wolken....

Hallo lieve allemaal!

Hoe gaat het met jullie, alle voorbereidingen m.b.t de carnaval in volle gang?

Hier alles nog steeds prima en hebben we de afgelopen weken heerlijk weer gehad, veel ondernomen en leek het me wel weer eens tijd om jullie op de hoogte te brengen van al onze intensievebergtochten en spannende activiteiten.

Het paardrijden, of beter gezegd de dag erna, de spierijn.... we zijn tot de conclusie gekomen dat een dagje van 8 uur bergje op en bergje af niet zoveel spierpijn oplevertals 2 uurtjes hobbelen op een paard....tjonge, de volgende ochtend met pijn en moeite uit onze Sjapkes gestapt en ook iedere beweging die dag was er een teveel;) Dus vandaag maar geen autoloze dag en doorgereden naar Te Anau, een mooi plaatsje vlakbij Milford Sound waar we een cruise willen gaan doen en ik op zoek ga naar een verloren geheugenkaart.....(3 jaar geleden nl. hier een volle kaart verloren....) Helaas, deze niet terug kunnen vinden, maar wel in de gelegenheid om mooie nieuwe kiekjes te schieten! We hebben een heerlijke camping gevonden net iets buiten het centrum en na een bezoek aan het toilet kan ons verblijf helemaal niet meer stuk, deze beschikt nl. over zoveel luxe dat we het liefst onze Sjapkes hier opzetten. Bij binnenkomst begon er nl. muziek te spelen en sprongen de lampen automatisch aan, hing er bij iedere wastafel een fohn....zucht, waar eens mens al niet gelukkig van kan worden tijdens het camperen....

De volgende ochtend dus strak gestijld op weg naar Milford Sound, een bijzonder plek in het Fiordland NP, om een cruisetocht te doen vonden we. De weg ernaar toe is al erg mooi en heeft leuke tussenstops, zoals Mirror Lake en The Chasm. De cruise was erg indrukwekkend en heeft een leuk gespek met een Franse, in Amerika wonende, Paco ;)en weer heel veel mooie kiekjes opgeleverd!

De volgende dag is het weer tijd om de benen te strekken en hebben we besloten de Kepler track te gaan lopen, en dat is niet zomaar een track, deze is 28km lang en niet helemaal wat ik gehoopt had, nl. de eerste 3 uur alleen maar bergje op...na veelzweetdruppels en bijna in tranen toch vol trots de top gehaald en worden we beloond met een prachtig uitzicht van de luxemore hut.

Na een heerlijke nachtrust op ons luchtbedje is het weer tijd om verder te gaan richting Queenstown, the place to be op gebied van adventure! Om rustig op gang te komen ga ik eerst een bakje cappuccino drinken terwijl Els en marcel in de jetboat stappen om vervolgens de door te gaan naar ons gezamelijk avontuur: Hang Gliding! Een voor een worden we gereed gemaakt voor onze sprong in het diepe, nl. de Coronet Peak van maar liefst 1100 meter hoog.... Het is even slikken, maar uiteindelijk heb je geen andere keuze dan gewoon mee rennen en het volste vertrouwen te hebben in je delta-piloot....Ik kan bijna niet omschrijven wat er om dat moment in me en ons omging, maar het was vooral heel erg spannend en op en beetje luchtziekte na zijn we alle 3 toch erg blij dat we de uitdaging zijn aangegaan, maar of we het ooit nog eens zullen doen....

Om onze trillende benen maar weer vast op de grond te krijgen leek het ons geen verkeerd idee om de volgende dag maar weer eens de wandelschoenen aan te trekken en voor de Queenstown Hill Walking track te gaan. Een mooie, bijzonder tocht met een prachtig uitzicht over de stad. En na een heerlijke mossel-borrel avond is het weer tijd om door te gaan naar Wanaka waar we best even moeite hebben om een mooie camping uit te zoeken, helaas hier geen sappig gras voor onze Sjapkes te bekennen en kiezen we uiteindelijk maar voor de minst droge plek die in heel Wanaka te vinden is.....maar wel prachtig gelegenaan het (iets tekoude) meer. En om onzebenen strak en warm te houden hier ook een mooie wandeling op het programma: Rob Roy Peak. De weg is al een avontuur op zich,vooral voor onze Fred metveel gravel en veel fordjes (soort overstekende waterpartijtjes). Na ongeveer 2 uur wandelplezier komen we uit op een van de tot nu toe mooiste plekjes van Nieuw Zeeland, een echte ansichtkaart om te zien, met veel bloemen, bos, bergen,water, sneeuw en niet te vergeten een strak blauwe lucht. Daar worden niet alleen wij, maar ook onze camera's erg vrolijk va;). Op de terugweg nog wat leuke tips gekregen van 2 liftende kiwi's en daarna rustig onze voetjes bij laten komen in eenklein intiembioscoopje waar we de film Zombieland hebben bekeken vanuit onze luie stoel.

De volgende ochtend maar weer vroeg uit de veren, want het volgende plaatsje staat alweer op ons te wachten en gaan op weg naar Franz Josef. Om de rit een beetje te onderbreken zijn er ook hier weer voldoende tussenstops en gaan we even naar de Blue Pools, nou ja, we houden het maar op Blue Pool, de Thunder Creek waterval en na een korte stop en wandeling bijFox Glacier komen we aan op onze plaats van bestemming. Om het verhaal niet te saai te maken hebben we hier ook een wandeling uitgezocht, we zijn tenslotte aan het trainen voor een meerdaagse wandeling, en komen we uit op de Alex Knob track, een wandeling van 8 uur, nou ja, echt wandelen is dit niet mee te noemen, eerder klim en klouterwerk. Maar ook hier weer het doel bereikt, Alex Knob & Louise Peak zijn gehaald en zijn we met onze hoofden in de wolken beland.....misschien de volgende keer een wat minder bewolkte dag uitkiezen voor dit soort bergtochten...;)?Na een koud biertje voor mijn maatjes, een cappuccino voor Deesje (heeft een beetje last van 'de man met de hamer effect' na zo'n bergtocht...) en wat shoppen is het tijd voor onze overheerlijke en welverdiende avondmaaltijd: pannekoeken met banaan en chocopasta & rode wijn!

Vandaag zijn we aangekomen in Hokitika, een klein plaatsje aan de westkust, waar Els en Marcel nog even de benen zijn gaan strekken en ik even een dagje heb uitgekozen om te relaxen, internetten en wat te lezen. Want morgen staat Arthur's pass weer voor de deur en kan ik nog genoeg genieten van mijn wandelavonturen....

Voor degene die gaan carnavallen, heel erg veel plezier, en niet te gek war en voor nu een heel fijn weekend!

Liefs,
Dees

Renate

Nou, nou er wordt flink wat af-gewandeld... En oh, pannekoeken met banaan en chocopasta....dat heb ik lang niet gehad :)

Ik zal me gedragen volgend weekend...hier geen paco's te vinden :D

Geniet ervan.

Dikke knuffel x

Wendy Kersten

Zal ik jullie alvast inschrijven voor de Vierdaagse van Nijmegen in juli?

Wat een schitterende foto's weer en wat een heerlijk verhaal om te lezen.

Alaaf, Wen xxx

Tante Betsie en Ome Johan

Wat een mooi verhaal weer ,en wat een geweldige foto 's. Het is iedere keer weer genieten