Van spelende dolfijnen naar toeterende, spugende wegpiraten....
Xin chao,oftewel hello lieve allemaal!
Zo daar zijn we dan eindelijk, na een dag van veel wachten, vliegen en heel veel geduld ben ik toch aangekomen op mijn nieuwe bestemming voor de komende 2 maanden , Vietnam! Nee, hier kom je niet zomaar binnen, eerst een paar dringende vragen en wijze lessen gekregen over mijn doopnaam en roepnaam, Maria en Desiree, nee dan kan dus zomaar niet.... Maar goed, uiteindelijk hebben ze toch maar de moed opgegeven om mij hiervan te overtuigen, of was het misschien andersom, dus me toch door laten lopen naar de volgendeafdeling; visa. Hier word ik ook uiterst vriendelijk ontvangen en krijg hier uiteindelijk het fel begeerde papiertje mee, ik zeg muchas gracias!
Maar goed, eerst maar even vertellen over onze laatste fantastische week in Nieuw Zeeland! Als afsluiter hebben we nl. een mooie cruise op het programma gezet met een catamaran, door de Bay of Islands en alsof dat al niet mooi genoeg was mochten we ook nog zwemmen met de enige echte Bottle Nose Dolfijnen, helemaal geweldig! We hadden ook niet zomaar een dag uitgekozen, maar eentje met strak blauwe lucht en 25 graden....eemaal op de boot werden de dolfijnen al snel gespot en dus we mochten onze snorkel outfit aan trekken en met een lokroep richting de dolfijnen zwemmen en wat ik nooit had verwacht gebeurde echt, ze wilde met ons spelen:) Joehoe! Het is bijna niet te geloven maar we wisten gewoon niet waar we moesten kijken, onder ons, boven ons, overal spelende en duikene dolfijnen, een grote punica oase! Eentje duikte zelfs tussenons Suskes door, we hadden nog zo gezegd, geen bommetjes! Wauw, een ervaring om nooit meer te vergeten, wat een heerlijke dag, tis een dag dat alles mag!
De volgende dag is het weer tijd om door te reizen naar de op een na laatste bestemming van het noorder eiland en dit is het plaatsje Tukukaka. Onderweg stoppen eerst nog even b?j Mangonui Beach (mermaid pools), wat zeker de moeite waard was, een prachtige kleine baai, zoals ik ze eigenlijkin Fiji had verwacht, met rotsen, een wit zandstrand en een turquoise kleurigezee....zucht...... De volgende dag gaan Els en Marcel een dagje duiken bij the poor knights, wat helaas een beetje tegen was gevallen, het weer zat ook niet helemaal mee, mischien dat de meeste vissen daarom hadden besloten binnen te blijven...Voor mij was het een interessant dagje op de camping, waar ik me uiterst goed vermaakt heb tussen de schoolkamp kinderen, ontploffende wamachines, beetje vreemde visserslui, vallende flessenwijnen een met het juiste been uit bed gestapte camping eigenaar......ik zeg door naar Auckland, waar we onze laatste 2 daagjes samen gaan doobrengen......en deze kostbare tijd vullen we natuurlijk niet zomaar in, maar gaan we goed besteden! Als eerste gaan we sfeer en heel veellekkernijen proeven op het Pasifika festival.Op dit festivalworden de diverse culturen gevierd vande pacific eilanden zoals: Samoa, Tonga, Cook Islands, Fiji, Niue, Tahiti, Tokelau, Tuvalu, Kiribati and the Tangata Whenua (New Zealand Maori). Hier kijken we onze ogen uit en zelfs Els en Marcel begrijpen nu m?jn gevoel zoals ik dezein Fiji heb ervaren, deze mensen zijn alles behalve slank &knap zoalsze inde meeste reclame brochures staan afgedrukt, beetje verwarrend.....En om onze spiertjes weer even los te maken gaan we 's avonds swingen in de Boogie Wonderland disco en sluiten we de laatste dag af met een Jazz middag in het park en de 3D film Alice in Wonderland.
Maar dan is het toch echt tijd om afscheid te nemen.....slik, dit valt niet mee.........we hebben echt 2 heerlijke maanden met z'n 3tjes in Nieuw Zeeland gehad en heel veel mooie dingen gezien, nieuwe uitdagingenaan gegaan, veel ondernomen en vooral ookheel veel plezier gemaakt!Suske enMars, bedankt voor deze supertijd!
Maar goed, nu dus aan mijn nieuwe uitdagingsronde begonnen en dat betekent niet alleen om Vietnam te ontdekken, maar ook zonder kleerscheuren over te kunnen steken......Ik begrijp de verkeersregels misschien nog niet helemaal, maar oversteken bij een zebrapad, een groen stoplicht, nee, dat gaat hier niet op, gewoon een gaatje zoeken en rennen......Er r?jdt (en wandelt) hier ook van alles op de snelweg, niet alleen auto's, nee ook fietsers &scooters (heel veel!)en1 vervoersmiddel per rijstrook gaat hier ook niet helemaal op, gewoon veel toeteren en ?oordrukkenis de enige en tevens goude verkeersregel! Maar ik mag niet klagen, zit nu veilig in m?jn hotel, na een poging m?jn jetlag uit te stellen en met de benenwagen de stad te verkennen. Je zou zeggen dat dit de veiligstemanier is, maar ook hier moet je opletten voor overstekende stoeptegels, rondvliegende speekselkwakjes & opdlingelige en slecht engelssplekende velkopeltjes..... Misschien moet ik het morgen nog maar eens opnieuw gaan beoordelen, na een heerlijke nachtrust, misschien ben je na 28 uur reizen en weinig slapen niet helemaal objectief meer....
Ga in ieder geval zo nog even wat activiteiten voor de komende dagen uitzoeken dus komt goed!
Voor nu slaap lekker en tot later!
Veel liefs en een dikke kus,
Dees de Vietnamees;)
Ha Dees-de-vietnamees,
We waren al benieuwd af je goed was aangeland, maar lezen al dat je al helemaal thuis bent.... We konden je alleen niet bellen, we proberen het nog wel een keer. Na de eerste schok, kom je vast wel tot de conclusie dat de vietnamese cultuur ook z'n charmes heeft, zeker als je eenmaal de stad uit bent.
Wij zijn ondertussen nog even dor gegaan met leuke dingen doen. We missen je daarbij wel! White island was enorm leuk. Een vulkaan inlopen blijft bijzonder. Dit hebben w enog niet eerder meegemaakt. Op de terug weg weer dolfijnen rondom oze boot, genieten.
We hoorden dat er ook een wilde dolfijn in de baai is bij Whakatane, waarmee je kunt zwemmen en spelen. Dus vanochtend de bikini in de tas en naar de baai gelopen. En ja hoor, daar was tie. Duikbrillen op en er naar toe gezwommen. Hij liet zich gewoon aaien!! Dit was ook weer super. Jammer dat je deze net even hebt moeten missen, maar ik denk dat jij ondertussen ook weer leuke dingen hebt meegemaakt. We zitten nu bij te komen van de ierse pub in Napier waar we st Patricks day hebben gevierd met bier en wijn (ja ik weet het het is woensdag) en met een T-shirt (Shake your shamrocks (klavertjes op de borsten) ) ben ik helemaal in mijn nopjes. Marcel ook, want het t-shirt zit wat strak. Nog even wat wandelingetjes inplannen en dan pas ik er beter in..... Morgen gaat MArcel op gesprek bij de bakkerij ... spannend! Dikke kus spreek je later!
Hoi Desiree,
heerlijk om je verhalen te lezen.Soms kan ik het bijna
proeven wat je[jullie] allemaal ervaren!
Kan me voorstellen dat het soms moeilijk te omschrijven is.Maar in iedergeval bedankt voor het
delen van jullie ervaringen!
En nu in Vietnam! Wat een overgang lijkt me.
Hier begint gelukkig de lente,na een lange koude
winter. Heerlijk!!
Ik wens je een hele goede tijd in Vietnam en ben
benieuwd naar je ervaringen....
lieve groet....philip de haas